Events

Uitzonderlijke bedrijfs- en publieksevenementen

The Floating Company heeft meer dan 10 jaar ervaring in het organiseren van kleine, en middelgrote (publieks)evenementen (tot 5.000 bezoekers). Uitzonderlijke evenementen waarbij een onvergetelijke beleving van de bezoeker het hoogste doel is. Het belangrijkste element van de onvergetelijke beleving is dat onze evenementen altijd op en om het water plaatsvinden.

Tevens ontwikkelt The Floating Company in opdracht van bedrijven en merken diverse soorten events, klein of groot, met verschillende doelen. Events als marketingtool, of events om relaties te 'engagen'. Hierbij zoeken we altijd naar de juiste creatieve invulling op basis van doelgroep en doelstelling. Een origineel en verassend concept, beleving en uiteraard een unieke locatie staan in al onze events centraal. De onvergetelijke beleving van de bezoeker van het evenement is ons hoogste doel.

Cruise and Dance

Cruise and Dance is het oudste en grootste publieksfestival van The Floating Company. Met 15 edities op rij nog steeds een uniek en druk bezocht Amsterdams festival. Het concept is een one-of-a-kind, bezoekers kunnen met hun eigen boot komen en optredens zijn grotendeels op, of aan het water. The Floating Company is initiator, organisator, producent en concepteigenaar van Cruise and Dance. In 2015 is Cruise and Dance voor het eerst ook buiten Amsterdam, in Haarlem georganiseerd.

 
CONTACTFORMULIER

Wilt u
sponsoren?

KLIK HIER

Jazz at the Lake

Jazz at the Lake is in 2011 als concept gestart door The Floating Company. Het festival groeit elk jaar en is in 2014 ook in Leiden gegeven. The Floating Company is organisator en producent van dit vernieuwende festivalconcept.

 

Korte intro Jazz at the Lake

Een origineel live muziek festival in een maritime ambiance. Een crossover van verschillende muziekstylen als Jazz, Soul, Funk en Blues, door verschillende (inter)nationale topartiesten. Ervaar deze muziekstijlen vanuit de boot of vanaf de kade en geniet van de fijnere dingen in het leven. Goede muziek. Goed eten. Goede wijn. Goed entertainment.

 

 

 
CONTACTFORMULIER

Wilt u
sponsoren?

KLIK HIER

Oranjehaven

In 2012 is The Floating Company gestart met de Oranjehaven. Het Oranje feest op de wateren van Amsterdam tijdens de wedstrijden van Nederland op EK en WK. Maar ook voor ieder oranje getinte feestje gaat de haven open! The Floating Company is organisator en producent van de oranjehaven.

 

 
MEER INFORMATIE
CONTACTFORMULIER

EK/WK

Het Oranje feest op de wateren van Amsterdam tijdens de wedstrijden van Nederland. Het feest wordt ingevuld door alle bootjes die centraal voor het videoscherm komen te liggen. Op de kade zijn verschillende stands/tenten, waar de bezoekers heerlijk kunnen eten, drinken en in een gezamenlijke en informele setting, dorps/ BBQ gevoel. De wedstrijd van het Nederlands Elftal kan men bekijken en vooral “beleven” in een bijzondere sfeer met optredens van diverse Nederlandse feest djs.

KONINGINNEDAG

Na de bekende tocht door de prinsengracht komen de boten samen in de oranjehaven waar nog even goed doorgefeest wordt.

Wilt u
sponsoren?

KLIK HIER

Tommy Hilfiger

Snowfall  - Tommy Hilfiger

The Floating Company was in samenwerking met SVP Sfeerbeheer verantwoordelijk voor de totale productie van het evenement in de Kromhouthal in Amsterdam Noord. Het internationale kerstfeest van Tommy Hilfiger met circa 1500 bezoekers, speelde zich af in 4 hallen van de evenementenlocatie.  

 

 

X

 
CONTACTFORMULIER

Wilt u
sponsoren?

KLIK HIER

Twitter 'Goodvibes'

De opdracht van Twitter was Good vibes brengen onder hun top 60 relaties. Een groep mensen welke regelmatig uitgenodigd wordt voor relatie-events en er moest alles uit de kast gehaald worden om ze te 'engagen'. Er kwamen een evenementenhal, een MooiweerBar, 2 limousines, 1 watervliegtuig, 3 ribs, 1 zeilboot, Douwe Bob en een gedreven Floating Company team aan te pas, en het is gelukt. Dit was voor Twitter het beste relatie event wat ze ooit gedaan hadden. De resultaten waren overweldigend. Good Vibes all over en binnen 24 uur 5 extra geboekte campagnes. Kijk de video en enjoy!

 

 
CONTACTFORMULIER

Wilt u
sponsoren?

KLIK HIER

Damen

In opdracht van Damen heeft The Floating Company een uniek event voor aanstormend talent ontwikkeld. Het doel was de high potentials voor Damen te laten kiezen na hun studie. 

Wij hebben een tweedaags event georganiseerd waarbij studenten met een boot langs de belangrijkste havens en doks van Amsterdam voeren. Er zaten diverse lezingen, opdrachten en activiteiten in het programma. 's avonds hebben we een loods van Damen omgebouwd tot een restaurant. Alle studenten zaten in de operationele loods, waar daadwerkelijk gebouwd werd te eten. Een unieke, eenmalige ervaring!

 

 
CONTACTFORMULIER

Wilt u
sponsoren?

KLIK HIER

Scandinavian Tobacco Group

Opdracht

Ontwikkel een eindejaarsevent met elementen waardoor de genodigden trots voelen voor 'hun' bedrijf en er extra good vibes in de onderlinge relaties ontstaan.

Uitvoering

Wij ontwikkelden een tweedaags evenement met meerdere verrassende activiteiten in teamverband, waarbij de flagshipstore 'Hajenius' en het verhaal van Hajenius telkens terug kwamen. Het was een reis met een boot door de stad Amsterdam, de boot stopte op diverse plekken voor activateite. Als hoogtepunt hebben we de winkel omgebouwd tot pop-up restaurant voor een kerstdiner in de winkel inclusief live artiesten.

Resultaat

De bezoekers gingen met opgeheven hoofd het nieuwe jaar in. Trots op 'hun' bedrijf.

 
CONTACTFORMULIER

Wilt u
sponsoren?

KLIK HIER

PKing at the Red Square

Elk jaar organiseert The Floating Company in samenwerking met restaurant Red op Koningsdag een publieksevent op de Keizersgracht. Dit zeer druk bezochte event zorgt voor mooie Koningsdag taferelen.

 
CONTACTFORMULIER

Wilt u
sponsoren?

KLIK HIER

MooiWeerBar

In de zomer van 2016 heeft The Floating Company in samenwerking met de Kromhouthal en Vasco Bello een zomer lang de MooiWeerBar geopend. Een pop-up buitenbar, alleen open met mooi weer gedurende de maanden juli en augustus.

De bar heeft veel media aandacht getrokken en werd - op de 10 keer dat de bar open was - goed bezocht. Na het succes van 2016 komt er in 2017 een tweede zomer MooiWeerBar.

 
CONTACTFORMULIER

Wilt u
sponsoren?

KLIK HIER

Wilo Sail Event

Voor de 250 beste relaties van Wilo heeft The Floating Company een relatie-event tijdens de SAIL-IN georganiseerd. Doel was een onvergetelijke dag voor de relaties, het tentoonstellen van het nieuwe bedrijfspand in Westzaan en een stukje informatieoverdracht. Wij hebben een event ontwikkeld waarbij alle drie de doelstellingen met vlag en wimpel behaald werden.

Een ruim paviljoen met catering en kwalitatief entertainment uit onze Jazz at the Lake-stal op de Noordzeedijk, een show in het bedrijfspand en een plenair gedeelte met het SAIL decor op de achtergrond.

Naast de ontwikkeling en de productie van het relatie-event heeft The Floating Company ook de complete communicatiecampagne voor het event op zich genomen.

Een succesvolle en mooie dag. Alleen maar Good Vibes!

 
CONTACTFORMULIER

Wilt u
sponsoren?

KLIK HIER

Flora Media relatie evenement

The Floating Company organiseerde het jaarlijkse relatie evenement van Flora Media in het jaar dat SAIL Amsterdam plaatsvond. Wij ontwikkelden een op maat paviljoen dat we op de dijk van het Noordzee kanaal plaatsten. Het paviljoen was voorzien van passende nautische catering, branding, entertainment, een presentator en goede faciliteiten voor de gasten.

Een onvergetelijke dag voor de relaties van Flora Media en het personeel zelf!

 
CONTACTFORMULIER

Wilt u
sponsoren?

KLIK HIER

Periscope #upstream

The Floating Company werd gevraagd een unieke introductie van Periscope in NL te organiseren, waarbij de app getoond werd aan de top-25 vloggers van NL. 

Het resultaat van een periscope boot voor het Amstelhotel. De top-25 vloggers werd daar ontvangen en ging vervolgens de periscope boot op voor een demo op het water. In het enige vrije stukje flyzone in Amsterdam is er een demo gedaan met een drone aan deze top-25 vloggers door de uit de US overgevlogen CEO van Periscope.

 

 
CONTACTFORMULIER

Wilt u
sponsoren?

KLIK HIER

Heineken #ChampionTheMatch

In opdracht van DDB & Tribal Amsterdam heeft The Floating Company een editie al varend door de grachten georganiseerd. Live Champions League op een groot scherm al varend door de grachten van Amsterdam. Inclusief live verslag van Real Madrid grootheid Karambeu.

The Floating Company ontwikkeld en produceert de boot op maat, inclusief branding, aankleding, techniek en catering.

 
CONTACTFORMULIER

Wilt u
sponsoren?

KLIK HIER